3 דרכים להפחית את הסיכון לאי ספיקת לב

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

הלב שלכם אולי קטן יחסית, אבל יש לו עבודה גדולה לעשות.

בכל יום, האיבר בגודל האגרוף הזה שואב כ-2,000 ליטרים של דם לכל הגוף, וזה, כמובן, כשהוא פועל כמו שצריך.

הלב הוא חלק קריטי במערכת הלב וכלי הדם שלכם , ויש לו שני תפקידים עיקריים: לשלוח דם לריאות כדי שניתן יהיה לחמצן אותו, ולאחר מכן לשאוב את הדם הטרי, העשיר בחמצן וחומרי תזונה בחזרה אל שאר הגוף. כאשר הלב אינו שואב מספיק טוב כדי לבצע את הפונקציות הללו כראוי, זה נחשב לאי ספיקת לב .

עם אי ספיקת לב, הלב אינו מזרים את הדם בצורה מספקת כדי לאפשר לאדם לבצע פעילויות רגילות.

ייתכן שתתקשו לעלות במדרגות או לסחוב מצרכים, למשל. (עם זאת, באופן כללי, הסימפטומים של אי ספיקת לב יכולים להיות רחבים.)

בשיחה הבאה עם הרופא שלכם נסו להבין את הסיכון שלכם ולעשות כמיטב יכולתכם לאמץ הרגלי חיים שישמרו על הלב שלכם חזק ויעזרו לכם להרכיב את ההגנה הטובה ביותר. הנה מה שאתם צריכים לדעת כדי למנוע אי ספיקת לב מהעתיד שלכם.

כיצד להפחית את הסיכון לאי ספיקת לב

 

ישנם מספר גורמים שיכולים להגביר את הסיכון לאי ספיקת לב ; גנטיקה, היסטוריה של מחלות לב וכלי דם, זיהומים מסוימים, מצבים בסיסיים מסוימים, גישה לטיפול רפואי אמין ואורח החיים הכולל שלכם יכולים לשחק תפקיד בסיכויים שלכם לפתח את המצב.

אז איך ממזערים את הסיכויים?

תשקלו להתחיל עם שלושת השינויים האלה:

 

כתבות שבריא לדעת
טיפים לחילוף חומרים

8 פעולות שיכולות לסייע בהאצת תהליך חילוף החומרים

תרגילים לחיים ארוכים

עד 120: הנה התרגילים שיעזרו לכם להגיע לחיים ארוכים

1. עקבו אחר לחץ הדם שלכם.

לחץ דם גבוה (המכונה יתר לחץ דם ) הוא סמן מבוסס היטב למחלות לב, כולל אי ​​ספיקת לב.

כאשר יש לכם לחץ דם גבוה, הלב נעשה עבה ונוקשה יותר, והתאים בתוך העורקים – שמעבירים דם מהלב – נפגעים.

אז ללב שלכם יהיה די קשה לשאוב את הכמות הנכונה של דם, בסופו של דבר, הלב יכול להיות מתוח ונחלש, מה שמוביל לאי ספיקת לב .

כדי לשמור על לחץ הדם שלך בטווח האופטימלי – שהוא פחות מ-120/80 מ"מ כספית – תרצו לתעדף פעילות גופנית ; לאכול ארוחות מזינות שאתם נהנים מהן ; לקבל שינה איכותית ; לשתות פחות אלכוהול ; להימנע מעישון, ולשמור על רמות הלחץ שלכם תחת בדיקה (אנחנו יודעים, קל יותר לומר מאשר לעשות, אבל הטיפים האלה עשויים לעזור ).

2. בצעו שינויים קטנים בארוחות שלכם.

אכילת תזונה בריאה ללב אינה אומרת אכילת תזונה מגבילה. ביצוע שינויים קטנים בארוחות היומיות שלכם לאורך זמן יכול להשפיע רבות.

התיקון הגדול ביותר שיש לקחת בחשבון: הפחת את צריכת הנתרן שלכם.

כמובן, קצת נתרן בתזונה הוא חיוני – ומלח גורם גם לארוחות שלכם להיות טעימות יותר.

אבל רבים מאיתנו מגזימים בעקביות עם המלח.

מלח גורם לכם לאגור הרבה נוזלים והנוזלים הללו מובילים ללחץ רב בכלי הדם.

זה יכול להשפיע על יכולת הכליות לתפקד כראוי, מה שעלול להוביל ליתר לחץ דם. אם הכליות לא עובדות טוב, אז אתם אוגרים את כל הנוזלים האלה; אתם לא מרוקנים אותם בפיפי. הלב לא מסוגל לשאוב כנגד הכליה, והוא לא יכול לשאוב את כל הנוזל הנוסף הזה, מה שיכול להוות את הקרקע לאי ספיקת לב.

אין צורך להימנע לחלוטין ממלחייה בעת בישול בבית: הרמות הגבוהות ביותר של נתרן נוטות להסתתר במזונות שימורים ומשומרים, כמו גם בארוחות במסעדות, אז תשקלו להתחיל שם.

הגדלת צריכת האשלגן שלכם היא גם רעיון טוב, שכן המינרל נוגד את השפעות הנתרן ועוזר לווסת את מאזן הנוזלים בגופכם. אתם יכולים למצוא שפע של אשלגן בעדשים מבושלות, דלעת, שזיפים מיובשים, תפוחי אדמה אפויים, בננות ועוד הרבה פירות, ירקות, קטניות, אגוזים ודגים.

ההמלצה היא גם להעמיס מזונות העשירים בחומצות שומן אומגה 3, כגון סלמון , סרדינים, טונה ומקרל, מכיוון שהגוף שלכם לא מייצר את השומנים האלה בעצמו. סוג זה של חומצת שומן בלתי רווי עשוי לסייע בהפחתת לחץ הדם והטריגליצרידים (סוג של שומן בדם), להאט את הצטברות הפלאק בעורקים ולעזור להילחם בדלקות בגוף, שכולם הם סמנים ידועים למחלות לב. כוונו לשתי מנות דגים עשירים באומגה 3 בשבוע, אם אתם יכולים.

3. מצאו צורת תנועה שאתם נהנים ממנה באמת.

היתרונות של פעילות גופנית עם שאיבת לב ברורים – וזה לא חייב להיות נמרץ במיוחד כדי להיות יעיל. ההמלצה היא לעשות תנועה משמעותית במשך 30 עד 40 דקות ברוב ימות השבוע (חשבו: הליכה, רכיבה על אופניים, שחייה, ריקוד, או אפילו גינון – כל דבר שגורם ללב שלכם לפעום מהר יותר.)

כדאי לנסות לעשות עד לפחות שעתיים וחצי של פעילות אינטנסיבית מדי שבוע – אפילו טוב יותר אם אתם יכולים להוסיף יומיים של אימוני כוח ייעודיים .

הוספת פעילות גופנית קבועה לשגרה שלכם מפעילה את הלב והריאות שלכם למשך פרק זמן ייעודי, מה שמשפר את זרימת הדם ועוזר ללב שלכם לשאוב ביעילות רבה יותר. בנוסף, פעילות גופנית עוזרת להוריד את לחץ הדם שלכם, לשמור על רמת הכולסטרול שלכם ולהפחית את הלחץ.

השורה התחתונה: בעוד שחלק מגורמי הסיכון לאי ספיקת לב אינם בשליטתכם, התמקדות בשינויים הקטנים אך המשפיעים שאתם יכולים לעשות תעזור לשמור על בריאות הלב שלכם לאורך זמן – ואף פעם לא מאוחר מדי להתחיל.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

רופאים מזהירים: אלה הסיבות שבגללן אסור לכם לייבש כביסה על הרדיאטור!

למה צריך ברזל בגוף ? 8 היתרונות הבריאותיים שאפשר להפיק מהברזל

המדע מסביר איזה שינויים מתרחשים בגוף שלכם כשאתם יורדים במשקל

איך להיראות ולהישאר צעירים: טיפים לעור צעיר

באותו נושא