הכבד, הממוקם ברבע העליון הימני של הבטן הסגורה חלקית בצלעות, לכבד יש מספר תפקידים חשובים בגוף.
ולכן, חשוב מאוד לדעת על הסימפטומים הגורמים נזק לכבד וכיצד לטפל בבעיה.
סימנים מקדימים לכבד פגוע במציאות, יש יותר מ -100 סוגים של מחלות כבד וכל אחת מהן מתבטאת בצורה שונה.
חלק מן המחלות האלה הן צהבת, מחלות כבד הנגרמות מאלכוהוליזים – שחמת הכבד,כבד שומני. לפעמים,
אנשים נוטים לבלבל בין האותות הללו למשהו אחר, מכיוון שהם אינם ספציפיים.
הסתכלו על חלק מהתסמינים מוקדם שהם הרגילים ביותר:
קלקול קיבה
הקאות ובחילות הם התסמינים השכיחים ביותר; אך עם זאת, הם יכולים גם להצביע על מחלות אחרות כמו הרעלת מזון, מיגרנות, בחילה בנסיעות, בעיות בכליות, סחרחורת, דיכאון, שלב מוקדם של הריון, וכו'. חשוב להזכיר כי אנשים הסובלים מנזק בכבד צפויים לחוות בחילות כמו מכיוון שיכולת הכבד לסלק רעלים פחתה.
עייפות
הרגשת עייפות וחולשה הם תסמינים שכיחים של כבד פגוע. הדבר קורה כאשר הכבד פגוע והגוף חייב לעבוד קשה יותר ובעקבות כך דורש יותר מנוחה. בנוסף, זו היא תוצאה של רעלים שלא ניתן לחסל על ידי הכבד. אם אתם עייפים בתכיפות, יש תמיד להתייעץ עם הרופא .
אובדן תיאבון
תופעה זו מתרחשת כתוצאה של חוסר מרה אשר מסייעת לעיכול השומן. כשהאוכל אינו מתעכל כראוי, הדבר מוביל לאובדן תיאבון וירידה במשקל.
בעיות עיכול
הכבד הוא איבר חשוב בתהליך העיכול מכיוון שהוא מייצר את מיצי המרה. לפיכך, אם המרה אינה מצליחה לתפקד כראוי, יכולים להגרם שלשולים. כאשר קיים מחסור במיצי מרה, האדם יכול לחוות אי סבילות למזון שומני, תסמונת המעי הרגיז, אבני מרה, עצירות, נפיחות בבטן.
שינויים בצבע השתן
הרמות הגבוהות של בילירובין בדם גורמות לצבע השתן להראות בצבע התפוז, הענבר, או בצבע חום. רמות הבילירובין גדלות מכיוון שהכבד אינו מסוגל להסיר אותו ומכיוון שכך הבילירובין יוצא דרך השתן
שינויים בצבע הצואה
כשיש חוסר במיצי מרה, צבע הצואה יכול להשתנות ובמקום צבע החום הרגיל, הצבע יכול להיות צהוב, אפור, או חימר צבעוני. אם מצב זה הוא זמני, זה לא מסוכן. עם זאת, אם מצב זה הוא באופן תמידי, יש לפנות לרופא.
צַהֶבֶת
כשלאדם יש צהבת, צבע העיניים, האצבעות, הלשון, העור הופך לצהוב. הדבר מתרחש כאשר רמות הבילירובין בדם עולות בנוסף, הדבר עשוי להצביע על בעיות עם הלבלב או כיס מרה