"למדתי מניסיון שחלק הארי מהאושר או הסבל שלנו מתרחש כתוצאה מהנטיות שלנו ולא מהנסיבות" – מרתה וושינגטון, אשתו של נשיא ארה"ב הראשון ג'ורג' וושינגטון.
האושר הוא משהו שכולנו שואפים להשיג. כבני אדם אנו יכולים לקבל את העובדה כי: (א) החיים קצרים, (ב) האומללות מקשה על חיינו. כידוע, להרגלינו יש השפעה גדולה על איכות החיים שאנו חיים; במיוחד, כאשר הרגלים אלה משפיעים ישירות על האושר שלנו.
כדי לעשות הבחנה ברורה, יש הבדל חזק בין דיכאון קליני ואומללות כרונית. דיכאון הוא חוסר איזון כימי במוח, בעוד אומללות היא נטייה אשר נרכשת לעתים קרובות דרך איך אנחנו בוחרים לחיות את חיינו. בדומה לדיכאון, עם זאת, ניתן לאבחן ולטפל באומללות.
הנה 10 הרגלים שגורמים לאומללות וכיצד להימנע מהם:
1. התלוננות כרונית
אנשים מאושרים ומוצלחים אינם מתלוננים הרבה. בצד השני, נראה כי למתלוננים כרוניים תמיד יש משהו שלילי לומר … גם כאשר אלה סביבם שמחים! בשורה התחתונה: לכולנו יש נסיבות שונות שאנו מקבלים בחיינו, אבל בסופו של דבר הנסיבות האלה הן שלנו – הוגנות או לא הוגנות, רצויות או לא רצויות. במקום זאת, תחפשו פתרונות לבעיות במקום להתלונן,דבר אשר מוביל לשום מקום.
2. להעריך את עצמי ואחרים
הדרך בה אנחנו מדברים אל עצמנו מעצבנת את הדימוי העצמי שלנו, לטוב ולרע. ערך עצמי הוא מרכיב חיוני לאושר שלנו, והרגשת טוב לגבי עצמנו היא זכות שכולנו צריכים. להבין כאשר טעויות נעשות, לקבל אותם, ולהמשיך הלאה … לא לעסוק בדיבור עצמי שלילי. יתר על כן, לכבד את ההבדלים הטבועים של אחרים להכיר בזכותם לחיות באושר וללא ביקורת מיותרת.
3. חיים חומריים
אנחנו חיים בחברה חומרנית, כזו שבה אנחנו כל הזמן מפוצצים בפרסומות על המכונית האחרונה, הגאדג 'ט או כרטיס האשראי; וכולם מבטיחים קיום קל יותר ומספק יותר. אל תאמינו לשני. בעוד רכישת מוצר חדש עשוי לספק צורך של דחף רגשי, זה לא נמשך הרבה זמן. האם שמעתם פעם את המונח "חרטה של הקונה"? הוא קיים מסיבה מסוימת.
4. חוסר מתינות
את רוב הדברים טובים צריך לצרוך במתינות – אוכל, משקה או שניים, בידור … כאשר הדברים האלה לוקחים חלק במרכז הבמה בחיינו זה הופך להיות בעיה. למרבה הצער, אנשים טובים רבים הגיעו סוף שלהם דרך הרגלים ממכרים, במיוחד באמצעות תלות באלכוהול וסמים.
5. חרטות מהעבר
חרטה היא לא רק חסרת תועלת, אלא גם יכולה להיות מזיקה מאוד. המחקרים ממשיכים להראות כי מחשבות שליליות על החלטות שנעשו בעבר לעתים קרובות מבשרות על מתח כרוני ודיכאון. לפי הפסיכולוגיה היום, ישנן שתי דרכים להתמודד עם חרטה: (1) ללמוד מטעויות אבל לא לשכוח (2) אם לא ניתן לשנות דבר במצב לתת לו ללכת
6. דואגים לעתיד
מה שאנחנו יכולים לעשות הוא לחיות בהווה, תוך מימוש מלא של היכולות שלנו והכישרון שנתן לנו אלוהים.
7. פחד
כן, פחד יכול להיות גורם לאומללות. כדי להבין את זה, אנחנו צריכים לחזור שוב להיות נוכחים בחיינו. פשוט מאוד, אנחנו לא יכולים לאפשר לפחד של הבלתי ידוע (ו / או הבלתי נמנע) לשבש את איכות החיים שלנו. פחד הוא תהליך מחשבה שלילי שלעיתים קרובות מגיע בצורה אוטומטית.
8. עיכוב מטרות וחלומות
זה קל יחסית להיתפס בשגרה של החיים: עבודה, אכילה, שינה, אולי אפילו לעשות משהו מהנה במשך יום או יומיים. אבל הנה הקטע: על ידי אי כיוון של הכשרונות שלנו והתשוקות שלנו לעבר מטרה חיובית ומוחשית, אנו משליכים את הפוטנציאל שלנו.
9. רכילות
שום דבר לא משפיע על אומללות וחוסר ביטחון יותר משיחה שלילית על מישהו אחר. אחרי הכל, למה אדם מאושר, יעשה משהו שהוא בטוח חסר תועלת? הוא לא. רכילות היא משהו שיישאר לילדים בהפסקה, לא למבוגרים המנסים להפוך את חייהם (ואחרים!) טוב יותר.
10. החזקת רגשות שליליים
בדומה לרגשות שליליים אחרים, העוינות היא משקל מיותר על גבנו. כולנו עדים להתנהגויות שליליות של אנשים אחרים ואנחנו יכולים לכעוס על כך. אבל זכרו: זה לא קשור להתנהגותם הבורה; זה קשור לאושר שלכם. יש לכם שלוש אפשרויות: או לסלוח, או לשכוח, או להתעלם … ולהמשיך הלאה עם החיים שלכם.